Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw

Jet van Noort

Student-stagiair van 1 oktober t/m 30 november 2021

Dat was gaaf, om het vak ook buiten kantoor mee te maken en één op één met een advocaat mee te lopen.

In de maanden oktober en november 2021 heb ik mijn student-stage bij act Fort Advocaten gelopen. Vanaf de eerste dag werd ik betrokken bij de lopende zaken en stroomden de opdrachten binnen. Na mijn bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden kon ik zo de theorie in de praktijk brengen bij een middelgroot advocatenkantoor. Je krijgt opdrachten uit verschillende rechtsgebieden waardoor je een breed beeld krijgt van de advocatuur. Aangezien ik mijn masterkeuze nog moest maken, was een kantoorbrede stage hiervoor perfect.

In mijn eerste week ging ik meteen mee naar een zitting bij het Gerechtshof ‘s-Hertogenbosch en naar een aantal afspraken met cliënten. Dat was gaaf, om het vak ook buiten kantoor mee te maken en één op één met een advocaat mee te lopen. De rest van de stage werd ik ook in de verdere ontwikkelingen van de zaak meegenomen en zo kreeg ik de kans alle aspecten van een zaak mee te maken.

De opdrachten tijdens een stage lopen erg uiteen, van zeer specifieke vragen tot een algemeen onderzoek. Dit maakt het werk erg afwisselend en uitdagend. Bij elke opdracht duik je helemaal een specifiek rechtsgebied in, waardoor je in korte tijd veel kennis opdoet van verschillende gebieden.

Naast de ervaring in de advocatuur, is een stage bij act FORT ook de uitgelezen kans om een gezellig en informeel advocatenkantoor van dichtbij mee te maken. Er wordt samen geluncht, wandelingen gemaakt in het Vondelpark, en naar verluidt is er zelfs een wekelijkse bootcamp.

Ondanks dat er uiteindelijk activiteiten niet doorgingen vanwege Covid-19 , is er tijdens mijn stage ook genoeg wel doorgegaan. Zo was er op mijn eerste dag de Fort tot Fortloop, een 16km loop in Amsterdam als alternatief voor de Dam tot Damloop. Halverwege mijn stage kwamen studenten van de Universiteit van Amsterdam voor een speeddate naar kantoor. Met de drie student-stagiairs konden we onze belevenissen aan de studenten vertellen, wat erg leuk was. Al met al kijk ik met een fijn gevoel terug op twee maanden stage, die voorbij zijn gevlogen. Ik heb ontzettend veel geleerd en voelde me direct thuis bij act FORT. Dank voor alles!

Jet van Noort