Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Kamellia Nosratifard

Kamellia Nosratifard

Student-stagiair van 1 april t/m 31 mei 2022

“Een element dat ik tijdens mijn stage heel erg waardeerde, was het feit dat de advocaten de tijd namen om hun zaken met mij te bespreken en me echt meenamen in hun denkproces. “

Nadat ik mijn bachelor Rechtsgeleerdheid had afgerond, wilde ik graag praktijkervaring opdoen bij een middelgroot advocatenkantoor. Wat een stage bij act FORT voor mij aantrekkelijk maakte, was het feit dat het een van de weinige kantoren is waar je als stagiair kantoorbreed wordt ingezet. Aangezien ik nog niet precies wist in welk rechtsgebied ik mij wilde specialiseren en ik ook geen goed beeld had van het vastgoedrecht, sprak dit mij heel erg aan.

Je draait als student-stagiair bij act FORT volwaardig mee. De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het doen van literatuur- en jurisprudentieonderzoek. Het fijne van een kantoorbrede stage, is dat je kennis opdoet van allerlei rechtsgebieden. Ook krijg je snel door welke rechtsgebieden je voorkeur hebben.

Naast het doen van onderzoek en het schrijven van memo’s, neem je als stagiair ook deel aan de wekelijkse jurisprudentiebesprekingen van de verschillende secties. Net als de advocaten, krijg je de kans om een keer een uitspraak te bespreken. Ook word je meegenomen naar zittingen en besprekingen. Zo zie je een zaak echt tot leven komen.

Een element dat ik tijdens mijn stage heel erg waardeerde, was het feit dat de advocaten de tijd namen om hun zaken met mij te bespreken en me echt meenamen in hun denkproces. Zo namen advocaten altijd de tijd om de achtergrond van hun zaken en hun processtrategieën uit te leggen.

Ook als je een vraag hebt over een bepaald leerstuk, nemen ze de tijd om dat aan de hand van hun praktijkervaring met je te bespreken. Kortom, ze nemen de moeite om je de diepgang bij te brengen en geen vraag is ze te veel.

Naast het feit dat act FORT mij een zeer leerzame stageperiode heeft bezorgd, kijk ik ook terug op een hele gezellige tijd. De wekelijkse vrijdagmiddagborrels zijn een hele leuke afsluiter van de week en worden ook wel eens voortgezet in hun gezellige ondergrondse kroegje.

Ik wil iedereen bij act FORT dan ook nogmaals bedanken voor de leuke en leerzame tijd die ik daar heb gehad!

Kamellia Nosratifard