skip to Main Content
+31 (0)20 664 5111 info@fortadvocaten.nl
Katinka Verdurmen

Email Linkedin Linkedin Phone Mobile phone

Katinka Verdurmen

Partner

  • Expertise: Vastgoedrecht, Franchiserecht

Katinka Verdurmen is gespecialiseerd in vastgoedrecht en franchiserecht. Zij adviseert, onderhandelt en procedeert over de koop/verkoop van (commercieel) vastgoed, huur/verhuur van bedrijfsruimte, beroepsaansprakelijkheid van makelaars en notarissen, franchisegeschillen, het inrichten van franchiseorganisaties en het vastleggen van afspraken tussen franchisegevers en franchisenemers. Zij werkt onder meer in opdracht van projectontwikkelaars, beleggers en franchisegevers, maar ook in opdracht van retailers, franchisenemers en makelaars.

Katinka is redacteur bij het Tijdschrift voor Huurrecht Bedrijfsruimte, lid van de Vereniging van Huurrecht Advocaten en docent bij de Real Estate Business School.

Track record

  • Advisering op structurele basis bij Blokker Holding, een non-food retailconcern met ruim 2000 winkels in en buiten Nederland. De advisering ziet met name op huur-, algemene vastgoed en franchise gerelateerde kwesties. Naast een adviserende rol worden door FORT ook diverse gerechtelijke procedures gevoerd voor verschillende formules uit het concern van Blokker Holding, zoals voor Blokker en Marskramer.
  • Advisering en begeleiding van vrijwel alle franchisenemers van Albert Heijn en hun vereniging. Albert Heijn is een supermarktformule, onderdeel van Ahold Delhaize en marktleider in Nederland met ook vestigingen in België en Duitsland. Tussen deze partijen is een geschil over de wijze waarop de jaarlijkse financiële afrekening zou moeten plaatsvinden.
  • Begeleiding van diverse retailondernemingen, waaronder franchisegevers, zoals Soap Treatment Store, bij het opstellen van concessieovereenkomsten en franchiseovereenkomsten.
  • Diverse werkzaamheden voor retailers Intertoys en Bart Smit inzake franchiserecht, de uitleg van franchiseovereenkomsten en de daarin opgenomen bepalingen over exclusiviteitsgebieden.

Blogs van Katinka Verdurmen