Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Kirolos Kedis

Kirolos Kedis

Student-stagiair van 27 december 2021 t/m 04 februari 2022

Dankzij de curatoren is mijn interesse aangewakkerd voor het faillissementsrecht. De praktische uitwerking van de (enigszins droge) stof die je in de collegebanken leert, heeft mij doen besluiten om een vak over het insolventierecht te gaan volgen.”

Eind december 2021 begon mijn fulltime stage bij act Fort Advocaten. Ik kon stage lopen in de periode waarin ik geen vakken hoefde te volgen; act FORT was flexibel met het toewijzen van een geschikte periode. De stage sloot perfect aan op mijn planning voor mijn privaatrechtelijke master. Ik heb voor een brede master gekozen omdat ik nog geen volledige affiniteit had met een bepaald rechtsgebied. act FORT biedt een kantoorbrede stage aan waardoor ik kon zoeken bij welk rechtsgebied mijn passie lag. Coincidence or fate?

Sinds dag 1 voelde ik mij volwaardig lid van het team en kreeg ik uiteenlopende opdrachten. Je wordt voldoende begeleid, maar krijgt ook de ruimte om aan je zelfstandigheid en timemanagement te werken. Advocaten komen naar je toe met opdrachten en je kunt altijd bij hen terecht voor eventuele vragen. Daarnaast is er een prettige, informele sfeer waardoor ik met veel plezier elke dag naar kantoor fietste en op mijn laatste dag de grote karakteristieke voordeur met treurnis achter mij dichtsla.

De zoektocht naar mijn favoriete rechtsgebied? Dankzij de curatoren hier op kantoor is mijn interesse aangewakkerd voor het faillissementsrecht. De praktische uitwerking van de (enigszins droge) stof die je in de collegebanken leert, heeft mij doen besluiten om een vak over het insolventierecht te gaan volgen. Door de fascinerende opdrachten die ik van de curatoren kreeg kon ik een kijkje in de keuken nemen bij de faillissementen, beslaglegging en het curatorschap. Daarnaast was ik nauw betrokken bij een interessante coronahuurzaak waarvan ik de zitting, hoewel deze na mijn stageperiode plaatsvindt, zal bijwonen.

Ondanks COVID-19 kon ik (op verantwoorde wijze) op kantoor werken, maar thuiswerken was ook toegestaan. De medewerkers van de receptie en het secretariaat waren, naast de advocaten, erg vriendelijk en stonden altijd open voor een praatje. Jurisprudentiebijeenkomsten, informele activiteiten en periodieke lekkernijen komen ook aan de orde. act FORT is oprecht een plek waar je jezelf leert kennen, kunt groeien en veel zult leren. Het is het eerste kantoor dat mij de kans heeft geboden om stage te lopen waarvoor eeuwig dank! Tot in de toekomst.

Kirolos Kedis