Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Konstantina Antoniou

Konstantina Antoniou

Student-stagiair van 1 april t/m 31 mei 2018

Doordat je bij FORT een kantoorbrede stage loopt maak je kennis met de verschillende rechtsgebieden.

Afgelopen twee maanden heb ik bij FORT Advocaten stage gelopen. Dit was mijn eerste stage en kennismaking met de commerciële rechtspraktijk. De stage is erg goed bevallen en ik heb een goed beeld gekregen van wat de advocatuur inhoudt. Ik kijk terug op een hele leerzame en vooral leuke periode!

De opdrachten die ik heb gekregen waren erg variërend. Doordat je bij FORT een kantoorbrede stage loopt maak je kennis met de verschillende rechtsgebieden. Soms is dat even schakelen maar gelukkig nemen alle advocaten echt de tijd om de opdrachten goed uit te leggen en zijn ze heel toegankelijk voor als je vragen hebt. Daarnaast zit je als student-stagiair bij het wekelijkse jurisprudentieoverleg van de verschillende secties.

Tijdens de stage heb ik een goed beeld gekregen van de dagelijkse gang van zaken. Ik heb de kans gekregen om zittingen en besprekingen bij te wonen. Zo ben ik mee geweest naar een zitting in een arbeidsrechtkwestie, een zitting van de Ondernemingskamer en ben ik bij een faillissement geweest. Wat ik ook erg leuk vond was dat je vaak van plek kon wisselen waardoor je bij verschillende advocaten met verschillende praktijken op de kamer komt te zitten.

Naast het werk wordt er ook veel aandacht besteed aan een gezellige sfeer op kantoor. Door de gezamenlijke lunches en de wandelingen in het Vondelpark krijg je de kans iedereen op een informelere wijze te leren kennen. En de gezellige vrijdagmiddagborrels hebben daar ook zeker aan mee geholpen!

Kortom, ik heb een ontzettend leuke tijd achter de rug. Na de zomer ga ik weer (gemotiveerd) verder met mijn master privaatrecht met als afstudeerrichting ondernemingsrecht. Voor mij heeft deze stage mijn keuze voor het ondernemingsrecht bevestigd en weet ik nu nog absoluut zeker dat ik na mijn studie de advocatuur in wil.

Graag wil ik iedereen bedanken voor deze leuke en leerzame tijd en hopelijk tot ziens!

Konstantina Antoniou