Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Lisa Prins

Lisa Prins

Student-stagiair van 1 juni t/m 29 juli 2022

“Op de dag dat een van de vonnissen binnenkwam is er met de cliënt gebeld en gesproken over de inhoud van het vonnis. Tijdens het gesprek werd ook om mijn mening gevraagd. Ik vond het erg leuk om op deze manier hierbij betrokken te zijn geweest.”

In de maanden juni en juli 2022 heb ik stagegelopen bij act Fort Advocaten. Ik wilde graag praktijkervaring opdoen bij een middelgroot kantoor tijdens mijn master Privaatrecht. De kantoorbrede stage bij act FORT sprak mij aan omdat je binnen elke sectie werkzaamheden verricht.

Vanaf de eerste dag kreeg ik allerlei opdrachten. De advocaten nemen de tijd om opdrachten goed aan je uit te leggen zodat je efficiënt aan de slag kunt. Mijn taken bestonden uit het schrijven van memo’s, jurisprudentieonderzoek, sectie overleg voorbereiden, het uitvoeren van een due dillengence en het maken van spreekaantekeningen. Ook ben ik mee geweest naar twee zittingen met Elias van Kampen. Na de (leerzame) zittingen was er ruimte voor een lunch of borrel met de cliënten. Dit geeft inzicht hoe het er in de praktijk aan toegaat en is tegelijkertijd een leuke en leerzame afwisseling. Beide zittingen hadden een positief eindresultaat. Op de dag dat een van de vonnissen binnenkwam is er met de cliënt gebeld en gesproken over de inhoud van het vonnis. Tijdens het gesprek werd ook om mijn mening gevraagd. Ik vond het erg leuk om op deze manier hierbij betrokken te zijn geweest.

Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, hangt er bij act FORT een gezellige sfeer. Door de gezamenlijke lunches, wandelingen door het Vondelpark en de wekelijkse bootcamp, leer je de advocaten goed kennen. Het is daarnaast ook gebruikelijk dat de advocaten bij je binnenlopen voor een praatje en dat je per dag wisselt van werkplek.

Tijdens mijn stageperiode was er daarnaast ook tijd voor ontspanning. Er waren een tweetal activiteiten georganiseerd rondom het 20-jarig jubileum van act FORT. De eerste activiteit was een feest in de A’Dam Toren met cliënten. De tweede activiteit was een lang weekend Valencia met het gehele kantoor. De reis naar Valencia was erg leuk. We hebben veel van de stad gezien, lekker gegeten, gezwommen en ook nog van het nachtleven kunnen genieten. Ik ben iedereen dankbaar voor deze ontzettend leuke ervaring.

Ik kan elke rechtenstudent, die op zoek is naar een kantoor waarin een gezonde balans heerst tussen gezelligheid en professionaliteit, act Fort Advocaten zeker aanraden. Er is ruimte voor je eigen inbreng  en de begeleiding is erg goed.

Deze stageperiode is iets wat ik nooit meer ga vergeten.

Lisa Prins