Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Loren Mauer

Loren Mauer

Student-stagiair van 2 januari t/m 28 februari 2023

“Wat ik als zeer positief heb ervaren, is dat je als student-stagiair serieus genomen wordt. Je draagt als stagiair echt wat bij en je bent onderdeel van het team.”

Ik heb in de maanden januari en februari 2023 stage gelopen bij act FORT. Dit was mijn eerste stage binnen de advocatuur en ik ben blij dat ik juist hier heb kunnen meelopen. In een korte tijd heb ik veel geleerd over verschillende rechtsgebieden. In sommige rechtsgebieden had ik al interesse, zoals het vastgoedrecht en arbeidsrecht. Andere rechtsgebieden hebben mij verrast, zoals het insolventierecht. Op de universiteit heb ik hier niet echt een goed beeld van kunnen krijgen, maar op dag drie van mijn stage ging ik al mee naar een faillissement.  Er werd met de bestuurder gesproken en een week later mocht ik weer mee, toen er een bespreking was met de medewerkers.

Ook ben ik mee geweest met verschillende zittingen bij verschillende rechtbanken. Bij een zitting was er een tolk aanwezig en weer een andere zitting was met publiek en journalisten. Het was interessant om te zien hoe hiermee wordt omgegaan door zowel de advocaten als de rechter.

Wat ik daarnaast als zeer positief heb ervaren, is dat je als student-stagiair serieus genomen wordt. Je draagt als stagiair echt wat bij en je bent onderdeel van het team. De memo’s die je schrijft worden gebruikt in adviezen en verwerkt in pleitnota’s. Ook geef je als student-stagiair een presentatie bij het jurisprudentieoverleg van elk rechtsgebied, spannend maar leerzaam!

Een hoogtepunt van de stage was de wintersportreis die we met z’n allen maakten. Het was een leuke manier om iedereen nog beter te leren kennen in een informele sfeer. Ik ervoer hier hoe hecht het team was en hoe iedereen zich inzette om er een onvergetelijke reis van te maken. De reis was goed verzorgd en we hadden veel plezier op de piste en niet te vergeten: tijdens de après-ski. Bij act FORT is, naast hard werken, sowieso genoeg tijd voor ontspanning. Er wordt dagelijks een uitgebreide lunch verzorgd, die wordt gevolgd door een wandeling in het Vondelpark. Ook wordt er elke week een bootcamp georganiseerd.

Kortom: ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad. Als je nog twijfelt over een carrière in de advocatuur, kan ik act FORT van harte aanbevelen als een plek waar je een goed inzicht kunt krijgen in de dagelijkse praktijk van een advocaat. Ik ben dankbaar voor de kennis en ervaring die ik heb opgedaan tijdens mijn stage en wellicht tot in de toekomst!

Loren Mauer