Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Lynn Rook

Lynn Rook

Student-stagiair van 1 augustus t/m 29 september 2017

Geregeld lopen advocaten bij elkaar naar binnen voor advies of gewoon voor een gezellig praatje en deze persoonlijke en collegiale sfeer op kantoor is mij goed bevallen.

Nadat ik de master Privaatrecht in juni heb afgerond, heb ik de maanden augustus en september stage gelopen bij Fort. Deze negen weken zijn voorbij gevlogen. Tijdens mijn stage ben ik vooral ingezet voor jurisprudentie- en literatuuronderzoek en mocht ik mee naar besprekingen, faillissementen en een zitting.

Bij het schrijven van juridische memo’s viel het mij op dat mijn conclusie en zienswijze werden gewaardeerd en heb ik het gevoel dat ik echt heb kunnen bijdragen.
Als student-stagiaire – op kantoor ook wel ‘stusta’ genoemd – mag je constant van plek wisselen, zodat je de kans krijgt om met veel verschillende advocaten op een kamer te zitten. Hierdoor heb ik iedereen goed leren kennen en kwam ik er al gauw achter dat iedere advocaat anders te werk gaat. Geregeld lopen advocaten bij elkaar naar binnen voor advies of gewoon voor een gezellig praatje en deze persoonlijke en collegiale sfeer op kantoor is mij goed bevallen. Uiteraard heb ik ook genoten van de gebruikelijke wandelingen door het Vondelpark na de lunch en de borrels op vrijdag in de kantoortuin en in de bar!

Ik zou iedere student die geïnteresseerd is in een kantoor brede stage bij een middelgroot kantoor aanraden om bij Fort te solliciteren! FORT, bedankt voor deze leerzame en gezellige stageperiode en hopelijk tot ziens!

Lynn Rook