Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Mandy de Bree

Mandy de Bree

Student-stagiair van 2 februari t/m 31 maart 2018

Solliciteren voor een studentstage bij FORT is een van mijn beste keuzes geweest.

Aan het einde van mijn master Burgerlijk Recht, heb ik twee maanden stage gelopen bij FORT. Een stage lopen aan het einde van mijn opleiding was een doelbewuste keuze. Zo kon ik alvast proeven van het echte werk en ervaring op doen. Solliciteren voor een studentstage bij FORT is een van mijn beste keuzes geweest.

Vanaf dag een maak je onderdeel uit van het team. Iedereen is vriendelijk en toegankelijk, waardoor je je al snel thuis voelt. Je werkt kantoorbreed en krijgt opdrachten uit verschillende rechtsgebieden. Ik deed vooral jurisprudentie- en literatuuronderzoek, ik mocht aanwezig zijn bij en meedoen aan de jurisprudentieoverleggen en daarnaast mocht ik meewerken aan processtukken. Je wordt tijdens je stageperiode goed begeleid door de stagebegeleiders en ook de andere advocaten zijn erg behulpzaam.Verder kreeg ik de kans om mee te gaan naar drie zittingen. Dat waren erg leuke en leerzame momenten! De advocaten hebben me vooraf goed geïnformeerd over de zaak en daarnaast had ik voor twee van de drie zaken ook al wat uitzoekklusjes gedaan. Zo ga je niet blanco naar een zitting en weet je wat er speelt.

Daarnaast trad FORT op 8 maart 2018 toe tot de Europese advocatenalliantie act legal. Daar was een feestje voor georganiseerd waar advocaten van de kantoren die al onderdeel uitmaken van act legal én cliënten van FORT aanwezig waren. Op 22 maart ben ik naar een seminar geweest, dat onder andere georganiseerd was door FORT. Bij deze kantooractiviteiten mag je als student-stagiaire ook aanwezig zijn, waardoor je op allerlei manieren betrokken wordt bij de werkzaamheden van de advocaten.

Naast hard werken is er bij FORT plek voor gezelligheid. Iedereen eet tijdens de lunch samen en na afloop van de lunch worden altijd wel wandelingen gemaakt in het Vondelpark. En dan zijn er natuurlijk ook nog de vrijdagmiddagborrels. Zo leer je iedereen, ook naast het werk, beter kennen.

Stage lopen bij FORT is de ultieme kans om ervaring op te doen en om te ontdekken of de advocatuur wat voor je is. Een stage bij FORT raad ik dus zeker iedereen aan.

Tot slot wil ik graag iedereen van FORT bedanken voor deze leerzame, maar vooral ook gezellige stageperiode!

Hopelijk tot ziens!

Mandy de Bree