Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Marley Sijlbing

Marley Sijlbing

Student-stagiair van 1 mei t/m 30 juni 2017

De advocaten van FORT proberen je zoveel mogelijk te betrekken bij hun werkzaamheden.

Aan het einde van mijn master Arbeidsrecht, tijdens het schrijven van mijn masterthesis, heb ik stage gelopen bij FORT. Een middelgroot kantoor waar de student-stagiair de ruimte krijgt om zich te verdiepen in verschillende rechtsgebieden.

Tijdens mijn stage heb ik onder andere jurisprudentieonderzoek gedaan, memo’s geschreven en zittingen bijgewoond. De advocaten van FORT proberen je zoveel mogelijk te betrekken bij hun werkzaamheden. Zo ben ik in de eerste week van mijn stage bij een nieuw faillissement betrokken, waardoor ik het gehele traject heb kunnen volgen. Naast de inhoudelijke activiteiten zijn er uiteraard ook sociale activiteiten, waaronder de gezellige Fortiaanse borrel op vrijdag in de kantoorbar of in de achtertuin, en de wandelingen na de lunch door het Vondelpark.

Het fijne aan een stage bij FORT is dat iedereen vriendelijk en behulpzaam is. Voordat je aan de slag gaat met een opdracht neemt de advocaat de tijd om de casus uiteen te zetten, en na het afronden is er ruimte om je eigen mening te geven over de te volgen strategie. Naast de uiteenlopende taken en rechtsgebieden is het uiteraard erg leerzaam om bij een advocaat op de kamer te zitten

FORT is een fijn kantoor om stage bij te lopen en ik licht dat toe met het volgende voorbeeld. In mijn laatste week heb ik op maandag mijn masterthesis ingeleverd en deze vervolgens op vrijdag aan verschillende medewerkers gepresenteerd. Uit de goede opkomst en de interactie tijdens de presentatie blijkt dat FORT de ontwikkeling van de student-stagiairs serieus neemt.

Via een stage bij FORT maak je op een leuke en leerzame manier kennis met de advocatuur, waarbij je juridische kennis opdoet van diverse rechtsgebieden. Dit maakt dat een stage bij FORT geschikt is voor zowel gevorderde bachelor- als masterstudenten.

Marley Sijlbing