Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Mieke van der Meulen

Mieke van der Meulen

Student-stagiair van 3 januari t/m 18 februari 2022

act FORT is één van de sponsoren van de studievereniging waarvoor ik als assessor optreed, zo ontstond het eerste contact.

Aan het einde van mijn master was ik toe aan wat extra praktijkervaring alvorens ik een definitieve keuze kon maken over welke kant ik op wil. act FORT is een van de sponsoren van de studievereniging waarvoor ik als assessor optreed, zo ontstond het eerste contact. Bij de eerste kennismaking met het kantoor voelde het meteen goed. Toen er een plekje vrij kwam omdat een andere student af moest zeggen heb ik mijn kans gegrepen.

Op de eerste dag maak je een kennismakingsrondje en stel je je via de mail voor aan iedereen. In verband met corona zijn mensen ook thuis aan het werk, waardoor niet iedereen mijn rondgang had gezien. Op mijn mail kwamen vriendelijke mails terug en de opdrachten stroomden binnen. Daardoor ervaar je op dag één dat je onderdeel bent van een team dat je waardeert. Als student-stagiair rol je van een klusje zomaar in een goed gesprek over de inhoudelijke werkzaamheden van een advocaat. Je werkt ook nauw samen met de andere student-stagiairs: in overleg met elkaar pak je de klussen op die je interessant vindt. Op het moment dat iets af moet, werken de student-stagairs samen aan een opdracht.

Helaas had ik de pech dat vanwege de coronamaatregelen de gezellige borrels op vrijdag er niet waren en het samen lunchen ging ook bijna aan mijn neus voorbij. Maar omdat het bij act FORT gebruikelijk is dat student-stagiairs steeds op een andere plek zitten, heb ik ondanks corona veel mensen leren kennen. Een stage is een mooie mix van jezelf ontdekken, nieuwe mensen leren kennen en kennis vergaren over het vak.

Als je op zoek bent naar een stage waar je breed wordt ingezet, dan is act FORT een hele mooie plek om dit te doen. De mensen op dit kantoor geven je een warm welkom en hun deur staat altijd voor je open.

Mieke van der Meulen