Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Noa de Vries

Noa de Vries

Student-stagiair van 1 april t/m 31 mei 2019

Ik zou een stage bij FORT aanraden aan iedereen die wil ervaren wat de advocatuur inhoudt, maar nog niet per se een voorkeur heeft voor een bepaald rechtsgebied.

Afgelopen zomer behaalde ik mijn bachelor Rechtsgeleerdheid en besloot ik om niet gelijk met mijn master te beginnen, maar eerst een tussenjaar te nemen om zo de praktijk te kunnen ervaren. In de maanden april en mei heb ik bij FORT stage mogen lopen. Deze stage heb ik als zeer waardevol ervaren. Ik zou een stage bij FORT aanraden aan iedereen die wil ervaren wat de advocatuur inhoudt, maar nog niet per se een voorkeur heeft voor een bepaald rechtsgebied.

Tijdens mijn stage waren mijn wekelijkse werkzaamheden het schrijven van memo’s over uiteenlopende rechtsvragen en het bijwonen van de overleggen van alle secties. Daarnaast ben ik mee geweest naar zittingen van verschillende secties. Door deze werkzaamheden heb ik een goed beeld gekregen van de dagelijkse werkzaamheden van een advocaat. Ook de advocaten zelf hebben hieraan bijgedragen. Bij FORT wordt door advocaten de tijd genomen om vragen van student-stagiaires te beantwoorden en de advocaten vertellen graag over hun werk.

Het contact met de advocaten wordt bovendien vergemakkelijkt doordat je gedurende je stage op wisselende plekken, en dus met telkens andere advocaten, op een kamer zit. Het leerzame aspect in combinatie met de bijzonder fijne sfeer bij FORT heeft er voor gezorgd dat ik met plezier naar mijn stage ging. Meteen vanaf mijn eerste stagedag vond ik de sfeer die er hangt erg aangenaam. Er wordt hard gewerkt én gelachen. Bovendien voelde ik mij als student-stagiaire onderdeel van ‘Team FORT’.

Wat ik vooral heb geleerd gedurende mijn stage bij FORT is dat het zijn van een goede advocaat om zoveel meer vraagt dan het hebben van gedegen juridische kennis en het toepassen van deze kennis. Gedurende mijn rechtenstudie realiseerde ik me onvoldoende dat, ook op het moment dat er al een advocaat bij is, niet enkel de juridische argumenten het verloop van een geschil bepalen. De advocatuur is naast het schrijven van processtukken en de zaak verdedigen bij de rechter, ook het onderhouden van cliëntrelaties, adviseren en onderhandelen. Het werk van een advocaat is veelzijdig maar toch specialistisch; een uitdagende baan waar geen dag hetzelfde is. Door mijn stage bij FORT is mijn enthousiasme voor de advocatuur gegroeid en weet ik beter welke rechtsgebieden mijn voorkeur hebben. Bedankt alle medewerkers van FORT voor de fijne tijd!

Noa de Vries