Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw

Nurdan Kirdag

Student-stagiair van 1 juni t/m 31 juli 2023

“Uiteraard heb ik niet alleen genoten van de opdrachten maar ook van de leuke collega’s .”

In de maanden juni en juli 2023 heb ik stage gelopen bij act Fort Advocaten. Ik wist na het afronden van mijn bachelor nog niet welke master ik wilde volgen en heb toen besloten een kijkje te nemen in de praktijk. De kantoorbrede stage bij act FORT sprak mij erg aan, omdat je binnen elke sectie werkzaamheden verricht. Om een spoiler te geven: ik heb naar aanleiding van mijn stage besloten de master privaatrecht te volgen met de verdiepingsvakken arbeidsrecht en ondernemingsrecht.

Tijdens mijn stage heb ik veel literatuur- en jurisprudentieonderzoeken verricht. Ook heb ik twee zittingen bijgewoond. Dit naar aanleiding van twee opdrachten van Berth en Floor. Bedankt, want hoe leuk is het om tijdens de zitting te horen dat de stukken die je hebt aangeleverd zijn gebruikt in de pleitnota!

Om de lezer een beter beeld te geven van de werkzaamheden die je verricht als student-stagiair: ik heb bijvoorbeeld uitgezocht wat de gevolgen zijn van de inwerkingtreding van de Wet omzetting aandelen aan toonder, hoe in de rechtspraak wordt omgegaan met het verlenen van coronahuurkorting aan onderverhuurders en wat de rechter doet als een werknemer per ongeluk de verkeerde loonsverhoging krijgt.

Tijdens mijn stage heb ik mijn kennis vanuit de studie in de praktijk toe kunnen passen en er anderzijds nog veel meer bij kunnen leren. Uiteraard heb ik niet alleen genoten van de opdrachten maar ook van de leuke collega’s. Je wordt elke dag vriendelijk ontvangen door de receptie en je maakt na de lunch gezellige wandelingen met de advocaten en student-stagiaires in het Vondelpark. Ik heb door dat alles de twee maanden bij act FORT als zeer prettig ervaren.

Hierbij bedank ik iedereen voor de fijne tijd en hopelijk tot snel!

Nurdan Kirdag