Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Rimy Gazai

Rimy Gazai

Student-stagiair van 1 november t/m 31 december 2017

Er heerst een leuke en gezellige sfeer op kantoor wat een stage bij Fort Advocaten ontzettend leuk maakt.

Na mijn bachelor rechten besloot ik een tussenjaar te nemen om mij te oriënteren op mijn masterkeuze. Stage lopen bij een advocatenkantoor leek mij de beste manier om erachter te komen welk rechtsgebied het best bij mij past. Ook wilde ik praktijkervaring opdoen.

Zo ben ik gaan zoeken naar kantoren die mij leuk leken en kwam ik terecht bij Fort Advocaten, waar ik de maanden november en december 2017 werkzaam ben geweest als student-stagiair. Dit was mijn eerste kennismaking met de advocatuur. Net zoals iedereen vond ik mijn eerste dag ontzettend spannend, maar na een rondleiding en een korte kennismaking met iedereen op kantoor voelde ik mij al heel snel thuis. Van de advocaten tot aan het secretariaat en de receptie, iedereen is ontzettend open en toegankelijk. Er heerst een leuke en gezellige sfeer op kantoor wat een stage bij Fort Advocaten ontzettend leuk maakt.

Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit jurisprudentie- en literatuuronderzoek. De advocaten nemen allemaal de tijd om je de opdrachten zo duidelijk mogelijk uit te leggen en je kan altijd bij ze terecht voor vragen. Ook wissel je vaak van plek waardoor je bij verschillende advocaten op de kamer zit en een goed beeld krijgt van de dagelijkse praktijk van verschillende rechtsgebieden. Naast het werk op kantoor zijn er ook genoeg mogelijkheden om mee te gaan naar zittingen bij de rechtbank of het gerechtshof. Ook mocht ik mee naar een faillissement. Je wordt ontzettend betrokken bij de dagelijkse gang van zaken. Wekelijks woon je het overleg bij van de verschillende secties. Ook moet je zelf een artikel voorbereiden en presenteren. Dat was ontzettend leerzaam.

Het voordeel van in december stage lopen is dat ik het kerstfeest in de Vondelkerk heb mogen bijwonen. Het was een erg leuke en gezellige avond! Ik heb een ontzettend leuke tijd gehad bij Fort Advocaten en mijn twee maanden stage zijn echt voorbijgevlogen. Ik heb heel veel geleerd en ben blij dat Fort Advocaten het eerste kantoor is geweest waar ik kennis heb mogen maken met de praktijk. De keuze voor mijn master heb ik nog niet gemaakt. Maar insolventierecht wordt het in ieder geval niet. Graag wil ik iedereen bedanken voor de onwijs leuke, leerzame en gezellige maanden!

Rimy Gazai