Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Sabine Kort

Sabine Kort

Student-stagiair van 1 maart t/m 30 april 2023

“Bij het uitwerken van de opdrachten krijg je veel zelfstandigheid. De stukken die je aanlevert worden daadwerkelijk door de advocaten gebruikt, waardoor je het gevoel krijgt dat je onderdeel uitmaakt van het team.”

In de maanden maart en april 2023 heb ik stage gelopen bij act Fort Advocaten. Omdat het einde van mijn studie in zicht is, wilde ik praktijkervaring opdoen en onderzoeken welke rechtsgebieden het meest bij mij passen.

Het handige aan een studentstage bij act Fort Advocaten
is dat de stage kantoorbreed is, waardoor je met verschillende rechtsgebieden te maken krijgt. Hierdoor ben ik erachter gekomen dat ik niet alleen het arbeidsrecht en de ondernemingsrechtelijke procespraktijk interessant vind, maar ook het vastgoedrecht.

Ik heb bewust voor een middelgroot kantoor gekozen. Binnen de organisatie zijn de lijnen kort, maar de zaken behoorlijk groot en erg interessant. Hierdoor heerst er een prettige en informele sfeer op kantoor en wordt er ondertussen hard gewerkt. Deze balans heb ik als zeer prettig ervaren. Verder vond ik het fijn dat je veel zelfstandigheid krijgt bij het uitwerken van de opdrachten. De stukken die je aanlevert worden daadwerkelijk door de advocaten gebruikt, waardoor je het gevoel hebt dat je onderdeel uitmaakt van het team. Naast het schrijven van memo’s ga je ook mee naar zittingen en ben je aanwezig bij besprekingen met cliënten. Zo ging ik mee naar een zitting bij het hof en een zitting bij de rechtbank. Door de ervaringen die ik heb opgedaan tijdens de zittingen heb ik ontdekt dat de procespraktijk mij erg leuk lijkt.

Iedere week ben je aanwezig bij het wekelijkse jurisprudentieoverleg van de diverse praktijkgroepen. Hierdoor doe je als student veel kennis op omdat niet alleen de nieuwste jurisprudentie wordt besproken, maar ook de relevantie voor de praktijk en er vinden leerzame discussies plaats.

Naast het harde werken worden er veel sociale activiteiten op het kantoor georganiseerd. Zo is er elke vrijdagmiddag een gezellige borrel, kan je op woensdagavond meedoen aan een bootcamp en wordt er gezamenlijk geluncht. Op de wandelingen door het Vondelpark na de lunch kan je de advocaten goed leren kennen.

Bij act FORT leer je niet alleen inhoudelijk erg veel, maar ook je mondelinge en schriftelijke vaardigheden worden sterk ontwikkeld. Ik ben elke dag met veel plezier naar kantoor gegaan en heb ik ontdekt dat ik verder wil in de advocatuur.

Alles bij elkaar genomen heb ik een erg positieve ervaring gehad en kan ik iedereen aanraden om stage bij act Fort Advocaten te lopen!

Sabine Kort