Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Sekar Duursma

Sekar Duursma

Student-stagiair van 1 juli t/m 31 augustus 2019

Ik kan met zekerheid zeggen dat ik terugkijk op een mooie stageperiode en raad een stage bij FORT ten zeerste aan!

In de maanden juli en augustus heb ik met veel plezier stage mogen lopen bij FORT. Omdat het hebben van praktijkervaring vrijwel onmisbaar is, leek een stage bij FORT mij een uitgelezen kans om kennis te maken met de advocatuur.

Als student-stagiair verricht je gedurende je stageperiode diverse werkzaamheden. Naast jurisprudentieonderzoek en het schrijven van memo’s, houd je je ook bezig met de voorbereiding en het schrijven van verschillende processtukken. Doordat het een kantoorbrede stage is, liepen de opdrachten vaak uiteen. Hierdoor is niet alleen mijn kennis toegenomen, het heeft ook mijn interesse in bepaalde rechtsgebieden bevestigd en versterkt.

Tijdens mijn stage heb ik veel verschillende zittingen mogen bijwonen, waaronder één bij het hof. Doordat je voorafgaand aan de zitting het dossier hebt doorgenomen, is het erg interessant om de zittingen mee te maken. Verder word je geacht aanwezig te zijn bij de wekelijkse jurisprudentiebesprekingen waarbij je zelf ook jurisprudentie dient voor te dragen.

Naast het werk was er ook tijd voor ontspanning. De bekende wandelingen door het Vondelpark en de vrijmibo’s in de kantoortuin (of in de eigen kroeg) hebben ervoor gezorgd dat ik de advocaten goed heb leren kennen. Ook heeft FORT eraan bijgedragen dat ik deze zomer bleef werken aan een gezonde levensstijl. Zo had ik op de maandag de mogelijkheid om mee te doen met de wekelijkse bootcamp.

Vanaf dag 1 werd ik met open armen ontvangen en maakte ik volwaardig deel uit van het kantoor. Er hangt een open en fijne sfeer, waardoor ik elke dag met plezier naar kantoor ben gegaan. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik terugkijk op een mooie stageperiode en raad een stage bij FORT ten zeerste aan!

Ik heb FORT dan ook als een zeer fijne en betrokken leeromgeving ervaren. Hiervoor wil ik iedereen bij FORT graag bedanken!

Sekar Duursma