Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Sona Amanzada

Sona Amanzada

Student-stagiair van 1 augustus t/m 30 september 2022

Ik vragen voorbereid t.b.v. een getuigenverhoor en ben ik in mijn laatste week bij dit getuigenverhoor geweest. Het was erg leuk om te horen dat mijn vragen zijn gebruikt.”

In de maanden augustus en september 2022 heb ik stage gelopen bij act Fort Advocaten. Dit was mijn eerste stage en kennismaking met de rechtspraktijk. Ik heb voor act FORT gekozen, omdat ik praktijkervaring wilde opdoen en van meer dan één praktijkgebied wilde proeven. Dit beviel erg goed. Zo kwam ik tot de ontdekking dat niet alleen het praktijkgebied van fusies en overnames mij aanspreekt, maar ook insolventierecht. Tevens heb ik een goed beeld gekregen van wat de advocatuur inhoudt. Ik kan dan ook elke student die nog niet eerder een stage heeft gelopen, aanraden dit bij act FORT te doen.

Op mijn eerste dag werd ik rondgeleid door het mooie gebouw en voorgesteld aan alle advocaten en partners. Tevens kreeg ik dezelfde dag nog opdrachten waardoor ik meteen aan de slag kon. De advocaten namen de tijd om de opdrachten goed uit te leggen en ik kon ook altijd langslopen als ik vragen had of meer uitleg behoefde.

De sfeer op kantoor is fijn. Iedereen bij act FORT is toegankelijk, vriendelijk en behulpzaam. Je zit elke dag bij een andere advocaat op de kamer waardoor je de mogelijkheid krijgt om iedereen te leren kennen. De advocaten luisteren echt naar je en betrekken je bij hun werkzaamheden. Tot de werkzaamheden als student-stagiair behoren onder andere het ondersteunen bij uiteenlopende zaken door middel van jurisprudentie- en literatuuronderzoek en het schrijven van memo’s.

Daarnaast ben je wekelijks aanwezig bij het sectieoverleg en bereid je zelf ook enkele overleggen voor. Op die manier blijf je goed op de hoogte van de lopende zaken en voel je je betrokken bij het team.

Ik heb vier zittingen, één getuigenverhoor en een (bijna) faillissementsrekest bijgewoond. De zitting ging niet door omdat de partijen vijf minuten voor zittingstijd op de gang van Rechtbank Rotterdam tot een schikking kwamen. Het was erg leerzaam om vanaf de eerste rij de dynamiek en spanning van de onderhandelingen mee te maken. Verder heb ik vragen voorbereid t.b.v. een getuigenverhoor en ben ik in mijn laatste week bij dit getuigenverhoor geweest. Het was erg leuk om te horen dat mijn vragen zijn gebruikt. Dankzij Chantal Hageman en Albert Jan Nederhoed ben ik betrokken geweest bij de voorbereiding van een zaak waar ik uiteindelijk ook de zitting van mocht bijwonen. Dank daarvoor!

Kortom, ik kijk terug op een bijzonder leerzame en leuke periode. De afgelopen twee maanden waren uitdagend en inspirerend en daarvoor wil ik iedereen bij act FORT bedanken!

Sona Amanzada