Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Sterre Noothout

Sterre Noothout

Student-stagiair van 5 augustus t/m 30 augustus 2019

Door de goede begeleiding kon ik al snel mijn draai vinden binnen het kantoor.

Afgelopen zomer heb ik stage mogen lopen bij FORT. In verband met mijn studie kon ik helaas slechts een korte periode meelopen en deze tijd is dan ook voorbij gevlogen!

Mijn werkzaamheden bestonden voornamelijk uit jurisprudentieonderzoek, memo’s schrijven, sectie overleg voorbereiden en af en toe iets specifiekere opdrachten verrichten zoals het schrijven van een advies of het doorspitten van een internationale overeenkomst. Ook mocht ik mee naar een zitting, waar dan een lunch aan vooraf ging en achteraf nog kort even na geborreld werd. Dit was niet alleen een leuke afwisseling, maar geeft ook een meer inzicht in hoe het er in de praktijk aan toe gaat en hoe er bijvoorbeeld met cliënten wordt omgegaan. In het algemeen proberen de advocaten er ook actief zorg voor te dragen dat een stagiair kennis maakt met zoveel mogelijk aspecten van de dagelijkse praktijk.

Wat ik persoonlijk als erg prettig heb ervaren, is dat ik voor mijn gevoel echt de ruimte kreeg om te leren, eventueel fouten te maken en mezelf verder te ontwikkelen. Zo verricht je opdrachten die ook daadwerkelijk bijdragen aan de behandeling van een zaak en discussieer je mee over de gevolgen van actuele ontwikkelingen tijdens het wekelijkse sectie overleg. De opdrachten zijn afwisselend, inhoudelijk uitdagend en stellen je in staat om kennis te maken met verschillende rechtsgebieden. Daarnaast geven de advocaten altijd feedback op de opdrachten en wordt er gezamenlijk naar een oplossing gezocht als je ergens tegenaan dreigt te lopen.

Door de goede begeleiding kon ik al snel mijn draai vinden binnen het kantoor. Bovendien vond ik de professionele werkomgeving en met name de arbeidsethos binnen het kantoor heel fijn. Er is ruimte voor gezelligheid en ontspanning, maar er wordt ook tot en na de lunch hard doorgewerkt. Als je verder een keer eerder weg moet of juist iets nog af wil maken, is dit geen probleem. Er is een goede balans tussen werk en privé en hier wordt ook aandacht aan besteed.

Ik heb een heel fijne stageperiode gehad bij FORT en zou dit dan ook iedereen aanraden!

Sterre Noothout