Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw

Suayip Aktas

Student-stagiair van 1 augustus t/m 29 september 2023

“Een van de hoogtepunten van mijn stage was het bijwonen van een zitting. Ik kreeg hierdoor niet alleen een unieke inkijk in het juridische proces, ook mocht ik een opdracht uitvoeren die direct gerelateerd was aan de rechtszaak.”

Mijn stageperiode bij act Fort Advocaten was een buitengewoon waardevolle ervaring: ik wil sinds mijn jeugd advocaat worden. Mijn vastberadenheid om deze ambitie waar te maken, bracht me ertoe om geleidelijk aan mijn academische pad te bewandelen.

Tijdens mijn stage heb ik waardevolle inzichten en kennis vergaard, die mijn passie voor de advocatuur alleen maar hebben doen toenemen. Bovendien heb ik mijn interesse zien groeien voor diverse rechtsgebieden, wat heeft bijgedragen aan het kiezen van het specifieke rechtsgebied voor mijn toekomstige masteropleiding. Een kantoorbrede stage is dé gelegenheid om te ontdekken welk rechtsgebied het beste bij je interesses en vaardigheden past.

Een van de hoogtepunten van mijn stage was het bijwonen van een zitting. Ik kreeg hierdoor niet alleen een unieke inkijk in het juridische proces, ook mocht ik een opdracht uitvoeren die direct gerelateerd was aan de rechtszaak. Dit praktijkgerichte aspect heeft mijn begrip van de juridische praktijk verdiept en mij laten zien hoe alles wat ik tijdens mijn studie heb geleerd daadwerkelijk wordt toegepast in de echte wereld van de advocatuur. Daarnaast heb ik een faillissementsintake bijgewoond, wat een zeer leerzame ervaring was. Zo kon ik de praktische toepassing van het vak aanschouwen.

Ik heb een goed beeld van de verschillende werkzaamheden en de kantoorsfeer gekregen. Tijdens het uitvoeren van mijn werkzaamheden kreeg ik veel ruimte om zelfstandig aan de slag te gaan.

Deze stage heeft mijn enthousiasme voor de advocatuur enorm aangewakkerd en mijn overtuiging versterkt dat de advocatuur het juiste pad voor mij is. Ik wil dan ook graag mijn dank uitspreken voor de plezierige tijd, de positieve werkomgeving, de leermomenten en de professionele en constructieve feedback. Het is voor mij van grote waarde dat mijn inbreng daadwerkelijk in overweging werd genomen en dat ik op elk moment welkom was om vragen te stellen.

Dank voor de geboden kansen en de begeleiding.

Wellicht tot ziens!

Suayip Aktas