Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw
Ties van Meekeren

Ties van Meekeren

Student-stagiair van 1 december 2021 t/m 11 februari 2022

Er wordt hard gewerkt, maar je hebt het gevoel dat je het met zijn allen doet.

Mijn eerste dag zag er als volgt uit. Ik kwam aan en kreeg het gebruikelijk rondje om me voor te stellen aan iedereen. Ik beantwoordde de vraag waarom ik als fiscaal master student bij een niet-fiscaal kantoor stage kwam lopen. Mijn antwoord: insolventie- en vastgoedrecht zijn twee rechtsgebieden die fiscaliteit van de eerste plek kunnen stoten. Toen ik eenmaal was aangekomen bij de sectie insolventierecht werd ik meteen meegevraagd naar een afspraak voor het eerste gesprek met de bestuurder van een failliet bedrijf. De eerste mail die ik binnenkreeg, was dat act FORT 20 jaar bestond. Ik zat nog geen uur op mijn stoel of ik mocht naar beneden komen om een fles champagne in ontvangst te nemen en taart te eten. Als het spreekwoord “met je neus in de boter vallen” zou moeten worden gedefinieerd, zou mijn eerste dag bij act FORT daar recht aan doen. Mijn eerste dag was zeker geen uitzondering, van het meelopen bij meerdere zaken tot het mee mogen naar een super kerstfeest.

act FORT is voor mij een kantoor met een eigen karakter dat niet is vastgeroest in conservatieve regels en ideeën op de werkvloer. Er wordt hard gewerkt, maar je hebt het gevoel dat je het met zijn allen doet. Ook als stagiair voel je je gewaardeerd en word je serieus genomen. Ik heb me geen moment een stip op de radar gevoeld. Ook kon ik altijd bij iedereen naar binnen lopen en meedenken over de onderhavige zaken. Dit was mijn eerste ervaring op een juridisch kantoor en ik moet zeggen dat act FORT de lat voor mijn toekomstige werkgever hoog heeft gelegd. Tot de laatste dag heb ik het naar me zin gehad. Sterker nog, de stage mocht van mijn part nog langer duren. Graag bedank ik iedereen nogmaals voor de fijne tijd bij act FORT.

Ties van Meekeren