Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw

Belangrijke signalen (‘Red Flags’) voor leveranciers die goederen leveren aan retailbedrijven.

Gaat uw afnemer failliet? Herken de belangrijke signalen als leverancier.

Het voorstadium van een faillissement van de retailer verloopt bijna altijd volgens een vast patroon. In de afgelopen paar jaren dat vele bekende retailers failliet gingen was dat patroon steeds goed zichtbaar, denk aan V&D, Mexx, Miss Etam, DA, MS Mode, Perry Sport en McGregor. In al deze gevallen valt op dat door een of twee slechte kwartalen als eerste de bank onzeker wordt over haar positie en maatregelen eist. Als blijkt dat die onvoldoende werken, gaat de bank voorsorteren op faillissement en op dat moment is faillissement nog een kwestie van tijd.

Leveranciers worden helaas nog steeds verrast door het faillissement. Dat is heel gevaarlijk want een goede voorbereiding van faillissement is enorm bepalend voor de mogelijkheden om betaling te krijgen.

Faillissement is als een hartaanval, de eerste vijf minuten zijn cruciaal. Tijdig de signalen kennen is daarbij van levensbelang. Hieronder zijn een aantal duidelijke belangrijke signalen (‘Red Flags’) opgesomd die wijzen op een dreigend faillissement van een retailbedrijf. Als deze ‘rode vlaggen’ verschijnen, wacht dan geen seconde meer en neem maatregelen. 

Download de “Vijf ‘Red Flags’ voor de leverancier“.

 

 

Derk van Geel is advocaat insolventierecht en herstructurering. Daarnaast is hij specialist in Bijzonder Beheer. Neem voor vragen contact op via +31(0)20 664 51 11.