Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw

Het functioneren van de klachtprocedure bij Bijzonder Beheer van banken

Het rapport het functioneren van de klachtprocedure bij de afdelingen Bijzonder Beheer van banken

‘Een mooie voldoende’, zo zullen banken het rapport van EY dat vandaag verscheen ontvangen. EY schreef een rapport over het functioneren van de klachtprocedure bij de afdelingen Bijzonder Beheer van banken.

Zelf zou ik het beoordelen als: ‘met de hakken over de sloot’. Het rapport uit op een aantal punten duidelijke kritiek die elke ondernemer zal herkennen. EY deelt punten uit op een schaal van 1 tot 5. De banken krijgen van EY 3 punten uit 5, gemiddeld. Dat is een 6 op de middelbare school. Geen topprestatie, maar EY vindt het prima.

EY is echter zeer mild. Het gemiddelde van de scores op de vier verschillende onderdelen is 2.8 (dus geen 3), de banken scoren dus zelfs nog geen 6 maar een 6min op het Volwassenheidsmodel.

De verbeterpunten doen sterk denken aan het ook al zeer milde rapport dat de AFM publiceerde over de afdelingen Bijzonder Beheer in maart 2015. Het gaat wederom om communicatie en informatievoorziening aan de ondernemer.

Curieus is waarom dit rapport zo ver van mijn eigen beleving af staat en waarom ook ondernemers de contacten zo anders ervaren. Ik schrijf ook dat dan maar toe aan communicatie; de communicatie via onderzoek. Of EY ook bereid zou zijn harde conclusies te trekken is daarnaast nog de vraag. Zij is controlerend accountant van ABN AMRO.

Derk van Geel is advocaat insolventierecht en herstructurering. Daarnaast is hij specialist in Bijzonder Beheer. Neem voor vragen contact op via +31(0)20 664 51 11.