Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw

Herstructurering (turnaround)

Als een onderneming in zwaar weer verkeert, moet het roer om. Een succesvolle turnaround is niet eenvoudig en vereist expertise. Turnarounds blijken in de praktijk vooral te slagen wanneer het bestuur, op basis van goede analyses en een gedegen plan, op een snelle en trefzekere manier de bedrijfsactiviteiten weet te reorganiseren. Dat kan op vele manieren. Vaak is een combinatie van een operationele herstructurering en een financiële herstructurering nodig.

De kwetsbare onderneming kan zich geen fouten veroorloven; de onderneming heeft maar één kans om het bedrijf te redden en dat onder hoge druk. Om een turnaround plan uit te voeren blijkt noodzakelijk dat er een goede relatie bestaat met de stakeholders, zoals leveranciers, banken, personeel en andere betrokkenen. Een transparante aanpak, met hulp van gespecialiseerde adviseurs heeft de meeste kans van slagen.

Onze advocaten Insolventierecht & Herstructurering staan u graag bij.