Skip to content
act legal covers all major European business centres: Amsterdam Bratislava Bucharest Budapest Frankfurt Madrid Milan Paris Prague Sofia Vienna Warsaw

“Ik laat mij de regie niet uit handen slaan, dan verlies ik mijn functie als advocaat. Punt.”

Amsterdam – Advocaat bestuursrecht Rob IJsendijk is door Rinke Verkerk voor het Advocatenblad geïnterviewd over zijn ervaring over het zich noodgedwongen terugtrekken uit een proces. 

Ook strafpleiters Christian van Dijk en Robert Malewicz, Bert van Schaik en Job Knoester worden in het interview naar hun mening gevraagd. Seksuele intimidatie, afwijkende wensen, gebrek aan vertrouwen of wanbetaling zijn de meest voorkomende oorzaken. Maar een advocaat staat zijn cliënt in de praktijk liever bij dan dat hij deze in de steek moet laten.

In het artikel spreekt Rob over zijn optreden in de Amsterdamse terrasoorlog en taxioorlog: “Je moet ten eerste doen wat in overeenstemming is met je eed, en ten tweede met je geweten”. En dan nog deze over een cliënt die duizend en een wensen had die volgens hem schadelijk waren voor het proces : “Ik laat mij de regie niet uit handen slaan, dan verlies ik mijn functie als advocaat. Punt.”

Lees hier het volledige artikel uit het Advocatenblad.

Verkerk, R. (2016). De zaak neerleggen, Advocatenblad