ondernemingsrecht-paars-960x70


 • Blog Ondernemingsrecht

Streep960x70

ONDERNEMINGSRECHT – DESKUNDIG EN PRAKTISCH ADVIES

FORT Advocaten adviseert en procedeert in alle facetten van het ondernemingsrecht. Wij treden op voor kleine en grote ondernemingen en ondernemende particulieren. Wij geven u graag duidelijk en deskundig advies bij zaken als aansprakelijkheid, reorganisaties, fusies en overnames of incassozaken. Daarnaast hebben wij ruime ervaring met procedures, al of niet in kort geding. Met doeltreffende oplossingen helpen wij u als uw advocaat ondernemingsrecht mee uw onderneming tot een succes te maken en zorgen dat de continuïteit wordt gewaarborgd.

Streep960x70

Ondernemingsrecht bij FORT Advocaten

Het ondernemingsrecht bestaat uit veel verschillende facetten. Voor ondernemers is het lastig, zo niet ondoenlijk, om op de hoogte te blijven van alle regels en wetten die het ondernemingsrecht beslaat. Ondernemingsrecht is onderdeel van het zogenaamde privaatrecht en richt zich op ondernemingen met een winstoogmerk. Onze advocaten ondernemingsrecht kunnen u bijstaan bij:

 • Aandeelhoudersovereenkomst opstellen
 • Aangaan van een samenwerkingsverband
 • Advies bij bedrijfsoverdracht
 • Advies franchiseovereenkomst
 • Advies bij bedrijfsovername
 • Algemene civiel advies- en procespraktijk
 • Algemene voorwaarden opstellen
 • Assistentie bij stellen zekerheden
 • Begeleiden reorganisatie
 • Bepalen rechtsvorm
 • Enquêteprocedure bij de Ondernemingskamer

 • Fusies en overnames
 • Contractenrecht
 • Corporate Litigation
 • Insolventie of faillissement
 • Management buy in
 • Management buy out
 • Opstellen joint venture overeenkomst
 • Rechtspersonenrecht
 • Vennootschapsrecht
 • Zaken rondom personenassociatie zoals vennootschap onder firma, maatschap of commanditaire vennootschap

Streep960x70

Kies uw ondernemingsrecht advocaat

Wanneer u op zoek bent naar een advocaat ondernemingsrecht dan bent u bij FORT Advocaten aan het juiste adres. De ondernemingsrecht advocaten van FORT hebben jarenlange ervaring opgedaan bij toonaangevende advocatenkantoren en zijn hierdoor in staat om u deskundig te adviseren. Onze ondernemingsrecht advocaten zijn van nature nauw betrokken bij uw bedrijfsvoering en denken graag met u mee.

Wilt u meer te weten komen over onze ondernemingsrecht praktijk of wilt u graag weten wat onze ondernemingsrecht advocaten voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Berth Brouwer Advocaat Ondernemingsrecht

Berth Brouwer

Specialisaties: Ondernemingsrechtelijke Proces- en adviespraktijk/Corporate Litigation.

Terry Steffens Advocaat ondernemingsrecht

Terry Steffens

Specialisaties: Fusies en overnames, Bedrijfsoverdracht en Bedrijfsovername.

Edward van Leeuwen Boomkamp_01

Edward van Leeuwen Boomkamp

Specialisaties: Fusies en overnames, (des)investeringen, Beslag leggen.

Annemiek NAss main name 01

Annemiek Nass

Specialisaties: ondernemingsrechtelijke geschillen en procedures.

Thomas Welschen renteswap5

Thomas Welschen

Specialisaties: ondernemingsrechtelijke geschillen en procedures.

Robert van der Hauw 

Specialisaties: ondernemingsrechtelijke geschillen en transacties.

Streep960x70

Track record ondernemingsrecht

terry steffens

Begeleiding aandelenverkoop beste hotel van Nederland

Terry Steffens en Edward van Leeuwen Boomkamp hebben tophotelier Eric Toren, bijgestaan bij de verkoop van (de aandelen in) Hotel The Toren aan een internationale hotelgroep. Hotel The Toren is een Amsterdams viersterrenhotel op de Keizersgracht en werd door TripAdvisor vijfmaal uitgeroepen tot het beste hotel van Nederland.

Stichting Volkswagenaudiclaim.nl

Optreden namens de Stichting Volkswagenaudischadeclaim

Berth Brouwer treedt op voor de Stichting Volkswagenaudiclaim met betrekking tot haar collectieve actie tegen de fabrikant, importeur en dealers van Volkswagen, Audi, Seat en Skoda in verband met het dieselschandaal bij Volkswagen. Volkswagen heeft bekend sjoemelsoftware in bepaalde dieselmotoren te hebben geplaatst om milieunormen te omzeilen. De stichting beoogt  alle schade voor autobezitters die getroffen zijn door de dieselfraude te verhalen op Volkswagen, en de importeur en dealers van deze auto’s. Lees verder…

 Berth Brouwer track record - renteswapschadeclaim

Optreden namens de Stichting Renteswapschadeclaim tegen de Rabobank

Berth Brouwer treedt op voor de Stichting Renteswapschadeclaim met betrekking tot haar collectieve actie tegen Rabobank Nederland en alle lokale Rabobanken. Met de collectieve actie beoogt de Stichting de belangen van klanten van de Rabobank te behartigen die in de jaren 2005 t/m 2011 een renteswap hebben gesloten en daar door de Euribormanipulatie van de Rabobank nadeel van hebben ondervonden. Lees verder…

 small-1394021597

Begeleiding bij totstandkoming investering Highland Capital Partners Europe in WeTransfer

Terry Steffens heeft founder, grootaandeelhouder en CEO (Bas Beerens) van WeTransfer bijgestaan bij de totstandkoming van de investering van Highland Capital Partners Europe in WeTransfer. Met deze transactie doet Highland Capital Partners Europe een investering van $25 miljoen in ruil voor een minderheidsbelang in het bedrijf. Lees verder…

 

Ondernemingsrecht track record - willteco

Advisering bij overname aandelen Willteco B.V. en Willtech Ltd.

Onze ondernemingsrecht sectie heeft recentelijk Willteco Beheer B.V. geadviseerd in de overname van 100% van haar aandelen in Willteco B.V. en het in Singapore gevestigde Willtech Ltd.

Vanaf 1 juli 2014 gaat Willteco verder onder de vleugels van het Amerikaanse ESI Energie Service International Inc. Willteco is opgericht in 1990 en inmiddels uitgebouwd tot een bedrijf met zo’n 30 vaste medewerkers. De technische dienstverlener is onshore gespecialiseerd in complexe onderhoudstaken en machinale revisies in afvalverwerkingcentrales. Offshore legt het zich toe op inspectie, reparatie, onderhoud en upgrading van zowel ondiep- als diepwater booreilanden.

Adviseurs Willteco Beheer: Taxand B.V. (Jimmie van der Zwaan) en van Fort Advocaten Terry Steffens en Helma Sengers

 

Ondernemingsrecht track record - Gibson

Advies bij uitgifte $150 miljoen aan obligaties 

In samenwerking met Goodwin Procter, LLP, heeft de ondernemingsrecht sectie recentelijk Gibson Brands, Inc. (vooral bekend van de elektrische gitaren) en haar Nederlandse dochtervennootschap geadviseerd bij de uitgifte van 150 miljoen dollar aan obligaties aan een consortium van banken. De opbrengsten zullen worden gebruikt voor de koop van WOOX Innovations, Ltd. van Koninklijke Philips NV.

Bij de verkoop is overeengekomen dat Gibson een merklicentie van zeven jaar krijgt. De verkoop moet nog worden goedgekeurd. WOOX is gevestigd in Hong Kong en heeft wereldwijd 1900 werknemers. De verkoop van WOOX moet de aanwezigheid van Gibson in de groeimarkten verstevigen.

Adviseurs Gibson Brands, Inc: Goodwin Procter LLP en van Fort Advocaten Berth Brouwer, Terry Steffens, en Wies Janssen.

Adviseurs banken/note holders: White & Case LLP.

Streep960x70

Meer over ondernemingsrecht kunt u teruglezen in het tijdschrift Ondernemingsrecht en Financieel recht.