skip to Main Content
act legal covers all major European business centres
AmsterdamBratislavaBucharestBudapestFrankfurtMilanPragueViennaWarsaw
Meet us at actlegal.com

Franchiserecht

De specialisten franchiserecht hebben door de jaren heen uiteenlopende ondernemingen bijgestaan met advies over onder meer de inrichting, overdracht, beëindiging of voortzetting van franchiserelaties, geschillen, onderhandelingen over franchiseformules, non-concurrentie en geheimhouding, en financiële afrekening.

Hoe bouw je een duurzame formule die onder alle omstandigheden relevant blijft in een grillige consumentenmarkt? Hoe om te gaan met de verschuiving van fysiek naar online? Hoe zit het met rechten en plichten als de verkoop instort door een wereldwijde pandemie? Veel franchisenemers en -gevers herkennen deze hoofdbrekens. Dankzij de specialistische kennis van ons specialisten franchiserecht, in combinatie met jarenlange ervaring, kunnen zij op maat adviseren over iedere specifieke situatie.

Ons team staat zowel franchisegevers als (verenigingen van) franchisenemers bij en hebben een sterke positie in de retailbranche.

Waarmee kunnen wij u helpen?

Adviseren over de inrichting van franchiserelaties  ●  Overdracht, beëindiging en voortzetting franchiserelaties  ●  Onderhandelen over franchiseformules  ●  Adviseren en procederen over geschillen  ●  Opstellen van en adviseren over overeenkomsten  ●  (Nieuwe) franchisewetgeving Koop, verkoop en huurtrajecten  ●  In-house advies aan franchisegevers en -verenigingen  ●  Financiële afrekening  ●  Non-concurrentie- en geheimhoudingskwesties  ●  Het functioneren van franchiseverenigingen en de franchiseraad

Onze specialisten in franchiserecht